torstai 16. tammikuuta 2014

Englantilainen hedelmäkakku

Kyllästyttivät yhteen aikaan perinteiset mansikkakakut ja mielessäni toivoin, että joku joskus haluaisi jotain muutakin... No nyt on sitten ollut kinuskikakkua ja viimeisimpänä englantilaista hedelmäkakkua. Ikinä aikaisemmin ollut semmoista tehnyt (tai edes syönytkään), joten hirviätä googlettamista ja reseptien arpomista seurasi siis. Lopulta päädyin tähän Woman & Home-lehden versioon pienoisin muutoksin. Liottelin mm. kuivahedelmiä yön yli brandyssä, mutta en kyllä jaksa uskoa, että sillä olisi mitään kovin radikaalia merkitystä ollut lopputuloksen kannalta. Vähensin myös munien määrää ihan siitä käytännön syystä, että taikina rupesi juoksettumaan, vaikka munia olisi vielä ollut vaikka kuinka paljon lisäiltävänä. Ja ihan ok kakku siitä silti tuli. Tai siis hätävarjeluna kaksi ja yksi neljäsosa kakkua, jos vaikka menisi jokin pieleen...

Tässä henkilökunnan maistelukakku (ehkä vielä jonain kauniina päivänä muistan raivata kaikki rojut taustalta pois ennen kuvan napsimista :D ):


Ja tässä Grahamin 70-vuotiskakku, tuo väri näyttää vähän ihmeelliseltä kuvassa. Kuorrutteena ensin sokerimassa (sen alla kiehautettu aprikoosimarmeladi)  ja sen päällä keltaiseksi värjätty marsipaani synttärisankarin toiveiden mukaisesti. Huh, ohi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti