lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulutorttukokeilu

Joulu ja tähtitortut kuuluvat erottamattomasti yhteen, joten eikun kokeilemaan. Asdasta tarttui mukaan pitkällisen jahkailun jälkeen kasvisrasvaan tehty puff pastry, ihan siltä varalta, jos tulevaisuudessa tulisi tilaisuus kahvittaa jo aiemmin mainittua tuttavaperhettä, jossa on pari maitoallergista jäsentä. Luumuhilloonkaan en ole täällä törmännyt (ja töissäkin se jo myytiin loppuun joulumyyjäisissä), joten nappasin myös kuivattuja, kivettömiä luumuja (prunes).

Hillon keittely oli odotetun helppoa: tilkka jos toinenkin vettä, sokeria maun mukaan ja luumut sekaan ja tulille. En tiedä, miten tämä oikeaoppisesti tulisi tehdä, mutta keittelin jonkin aikaa, kunnes luumut rupesivat hajoilemaan ja surautin sauvasekoittimella soseeksi.Ihan toimivaa hilloa tuli, joten ei varmaankaan kovin pahasti metsään mennyt.

Puff pastry ei maistunut raakana yhtä herkulliselta kuin suomalainen (parasta torttujen teossa on raaka, puolijäinen taikina :P ), tosin osin menee varmaan senkin piikkiin, että taikina lepäili jääkaapissa yli use by-päiväyksen ja olin hieman vainoharhainen ylipäätään sen syötävyyden suhteen... Mutta muuten käyttäytyi erittäin hyvin ja suuremmitta onkelmitta selvisimmä. Eikä tullut ruokamyrkytystä tai mitään muutakaan valmiista tortuista.

Joskaan vlmiit tortut eivät mielestäni olleet yhtä lehteviä kuin mihin olen Suomessa tottunut ja olivat muutenkin jotenkin kuivempia. Tiedä sitten, johtuuko taikinasta vaiko vain meidän uunistammme, jonka kanssa en oikein tule juttuun :) Pitäneee varmaan jatkaa testailua töissä. Ja kotonakin vielä jouluna, tällä kertaa oikealla voitaikinalla (tätä on tullut moneen otteeseen jo hypisteltyä kaupassa) Jatkoa siis seurannee.

Tässä vielä kuvaa tekeleistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti